Totalt antall sidevisninger

søndag 9. desember 2012

Her ser vi på Årstepper

Som jeg skrev i forrige blogginnlegg vil vi samle alle Årsteppene her fordi Nøstet blir lagt ned samtidig som 2012 ebber ut.

Kari31 er allerede ferdig med sitt teppe. Kjempeimponert! Hun har strikket i Karisma og gjort mange gode valg som har gitt henne dette helt unike teppe. Fargene, sammensetning av lapper, valg av sammenstrikking/hekling og kantingen er bare hennes og det ble en kjempefin og harmonisk enhet.


Her er Solveig-Karin sitt første teppe. Jeg må skrive første for damen har såvidt jeg vet strikket tre stykker dette året. Allerede på teppe nummer to ser vi hvor ulike og personlige hvert teppe blir. Solveig-Karin har gjort andre valg som til sammen ga et strålende resultat. Dette teppe er strikket i Lima. Nydelige farger og flott komponert.


Lindas sitt teppe er et virkelig 12 - teppe. Den siste tråden ble festet klokken 12.12 i dag 12.12.2012. Den der er det helt umulig å slå! Et nydelig teppe innrammet i blader og skikkelig festpyntet med glitter her og der. Jeg ser også en Lindasignatur: En herlig liten blomst. Virkelig et flott teppe som speiler litt av den dyktige håndarbeidsdamen som har laget det.
Annka sitt første teppe. Hun har også strikket strikket tre tepper dette året. Som dere forstår er det helt spesielle damer som har vært med på denne årsalongen. Hun har strikket i Rubin og fått et nydelig teppe i vare og gode farger. Det gikk perfekt inn i miljøet der hun har tatt bildet. Annka har gjort sine valg der heklenålen også har vært involvert. Sammenheklingen og den enkle kanten ga teppet en varsom eleganse. Stilfullt gjort!


Da er Solveig-Karin ferdig med sitt andre teppe. Hun har gått for samme garn, samme kant og samme mellomverk. Likevel har dette teppet fått sin helt egne personlighet. Det sier mye om strikkeren!
Det at hun er ferdig med to tepper mens mange av oss arbeider med det første sier heller ikke lite...
31.12.2012 kom det en mail. Den var fra Annka. Det er knapt til å tro, men den inneholdt bilder av
tre ferdige årstepper. Det første har vi allerede sett. De to neste er ikke mindre vakre. Det er bare så imponerende! 
Her kommer teppe nummer to. Strikket i grå og lilla Karisma. Samme kant rundt som på første, men fargene og ny plassering av lappene gjorde dette spesielt.


..og her er faktisk teppe nummer tre også! En kjempespennende variant der fargene er omvendt fra teppe nummer to. Da blir det Karisma i lilla og grått. Det er rene forskningen dette å få se hvordan endring av fargene preger de ferdige arbeidene. De forteller helt klart to ulike historier med hvert sitt uttrykk.

Ja, det endelige beviset på Annka sin fortreffelighet må vi bare ha med. Jeg gjentar: Tre tepper ferdig den 31.12.2012.  Dyyypt imponert!


Resten av oss har nok behov for litt av tiden i 2013 for å ferdigstille teppene, men de fleste har nå gjort unna selve lappestrikkingen. 

Dette er Åshild sitt teppe! Helt nydelig og helt hennes eget. I tillegg til en gjennomtenkt og god
fordeling av lappene har hun gjort noen svært gode valg som hevet det hele. Fargene er helt nydelige.Her kan dere se hennes dyktighet! Hun har valgt å rillestrikke ved siden av fletten noe som passet utmerket til teppet. Utenfor flettekanten har hun valgt en rillestrikket avslutning i kontrastfargen, genialt!


Dette bildet viser også Åshild sine nøyaktige og gode strikkeferdigheter. Hun har brukt Rubin og det ferdige teppet måler 200x140 cm.


Her er Sølvi sitt teppe! Nydelige farger. God sammensetning av lappene og hun har delt litt av sine tanker om dette. Hun har valgt at disse fire lappene skulle ha en sentral plassering og at øverste rekke skulle være småhjerter.
Hun har valgt flettestrikk med riller helt inntil fletten noe som gjør at den virkelig kommer til sin rett.


Flette ble en super avslutningskant. Her har hun gjort noen lure grep for å få den så fin.
Du og du! Sølvi er go' !   Teppet måler 125 cm x 195 cm.


Her er strikkemaskinen sitt nydelige teppe. En spennende variant som bare er hennes. Se hvordan hun har brukt fargene på en spennende måte som gir teppet et helt eget uttrykk. Initialer har hun også strikket inn.


Se på den flotte kantingen og sammenstrikkingen av lappene!


Brodering av herlige blomster i hjørnene ga det hele en ekstra spiss.


Det ser ut som det er omtrent like mye av begge farger og denne vare overgangen fra mest grått nederst i høyre hjørne mot mest off-white oppe i det venstre hjørne var imponerende!


Se på dette flotte teppe til Sigrun Ramski!  Den dype rosatonen krydret virkelig teppet og ga det hele en helt egen look.
 

Her får vi litt mere detaljer og ser godt lys og skyggevirkningene hun har fått frem i arbeidet.


Som avslutningskant har hun valgt en bladranke som var en perfekt innramming av teppet.


Her er Wenche sitt teppe. Nydelig arbeid! Teppet måler 2 x 1,58 meter og veier 2040 gram.

Hun har valgt en flettekant rundt med den mørke fargen som en innramming. Helt ytterst har hun stabilisert det hele med perlestrikk, flott hva?


Damen har laget teppe som passer perfekt i sofaen! Dette så herskapelig ut!


Se her da damer! Margrethe har laget en nydelig fargefest! Så spennende! Vare farger som snakker godt med hverandre. Hun har også valgt to måter å sammenstrikke på, en horisontalt og en vertikalt. Dette gjør at du ser under og over-systemet ekstra godt.


Selv sier hun at hun har brukt 4 farger som forteller noe om tilværelsen hennes i 2012. Et ekte årsteppe som forteller mer enn tusen ord - litt grått, noe lyst, og noe mørkt. Kjenner jeg blir helt andektig her.


Her er litapitas teppe. Et ordentlig fargefyrverkeri! Nyt de stilige nyansene som kommuniserer så god!


Den sprudlende lillafargen hun har sammenstrikket med ser jo ut som et smykke der den snor seg mellom de ulike lappene i varme gule og oransje farger. Ble nok en gang skikkelig imponert!


Enda et lekkert teppe dukket opp i mailboksen min. Blir litt julekveld her hver gang jeg kan pakke opp en årsteppesending.  Nok en gang var det Solveig-Karin som var damen bak det store arbeidet. Hun og Annka er i en helt egen liga! Tre tepper hver har disse damene rukket å strikke! Her er det bare å bøye seg under teppekanten. Dette teppe bød på nye variasjoner. Disse årsteppedamene er helt rå! Som du ser har hun denne gangen brukt tre farger og dermed fått nye uttrykk på flere av lappene. De tre fargene gjør seg nydelig sammen og du ser at de danner en harmonisk helhet. Det er bare å nyte synet!


Her er Henriette sitt teppe. Se på de flotte fargene da! To brunfarger som harmonerer ypperlig med en oransje tøtsj. Henriette sitt varemerke! Nydelig, og så personlig! Nok en gang imponeres jeg virkelig! Denne damen er også en av de som allerede har vist oss andre arbeider der hun har brukt årsteppemønster, det varmer ei dame som satte igang denne ville ideen. 


Henriette la også ved et fantastisk underveisbilde. Pus er som katter flest, konge på haugen så snart det lar seg gjøre. Men se på hunden Balder! For et kroppspråk!  Skal du ikke jage pus ned da!?! Får den LOV til å være på bordet!?! 
 
 
 

Nok et lekkert teppe dukket opp i mailboksen min. Nydelige farger og se på den stilige sammenstrikkingen da! Det er Gunn Svendsberget som er mester for dette. Hennes valg og håndverk ga et helt spesielt teppe som man får lyst til å kjenne på og krølle seg sammen under.

16 kommentarer:

 1. Teppet ditt ble så nydelig, Kari31.
  Kan nesten ikke se meg mett på det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk,ble fornøyd med det.Nå ligger det på sofan så alle som er innom kan se det.

   Slett
 2. Teppet ditt er kjempelekkert. Likte veldig godt fargevalget Kari :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk,liker godt litt duse farger.
   Hilsen Kari

   Slett
 3. Gratulere med sååååå flott teppe! Herlige farger og sammensetting!

  SvarSlett
 4. Nydelig teppe :-) Likte fargene så godt.

  SvarSlett
 5. Så nydelig teppe du har strikka! Lekre fargar. Ikkje rart det ligg framme til "almenn beskuelse!"

  SvarSlett
 6. Ja det er et kjempelekkert teppe du har strikket.Gratulerer :)

  SvarSlett
 7. du så flott teppe ble :):)
  nydelige farger du har valgt

  SvarSlett
 8. Her var det tre flotte tepper, utrolig så forskjellige de blir:)

  SvarSlett
 9. Nydelige tepper dere har laget.

  SvarSlett
 10. Jeg skal nå til på min siste lapp,så nå begynner det og nærme seg ferdig. Hilsen Henriette

  SvarSlett
 11. Er det mulig å få tilgang på oppskrift slik at jeg også kan strikke et slikt teppe? 2012 var også et "stort år" for min del, så dette teppet hadde passet veldig bra :)

  SvarSlett
 12. Åhh så nydelig .. jeg kunne også rigtig godt ha tenkt meg oppskriften på det flotte teppe ;)

  SvarSlett
 13. Du verden! :) Så flotte pledd/tepper dere har laget, helt unikt - hvert eneste ett, og jeg blir så fasinert av enkelte lapper med de flotteste teknikker og motiv - et herlig syn :) jeg var så heldig å få se 3 av dem "live" nylig, kjempefine, og dyktige damer :) så fin blogg du har laget, du skriver så fint. Ha ei fortsatt fin uke :) hilsen Rigmor

  SvarSlett